Onze werkwijze

BabZ thuiszorg heeft in de loop der jaren een flink bestand aan zzp’ers opgebouwd. Deze zzp’ers werken dagelijks met veel plezier voor meerdere partners in de zorg of particuliere cliënten. In 2016 is de wet DBA ingegaan. Deze wet bewaakt de arbeidsrelatie tussen de opdrachtgever en zzp'er en voorkomt eventuele schijnzelfstandigheid. Al sinds de invoering van de wet in mei 2016 is hier gedoe rondom. Het kabinet heeft om die reden besloten de wet te vervangen door een webmodule. Dat wordt waarschijnlijk in oktober 2021. Om die reden hebben wij van BabZ besloten om een uitzendbureau voor de zorg te starten. Hiermee anticiperen wij op wat er komen gaat en bieden wij onze zzp’ers een alternatieve en veilige manier van dienstverband.

BabZ Uitzendbureau houdt zich uiteraard ook bezig met de werving van nieuwe partners. Hierbij verbreden wij onze blik en richten wij ons ook op andere takken in de zorg. Op het moment dat de uitzendkracht zich bij ons wil inschrijven zorgen wij ervoor dat de diploma’s en documentatie op orde zijn en dat de uitzendkracht, afhankelijk van zijn/haar niveau, bevoegd en bekwaam is om de werkzaamheden uit te voeren.

Na de werving en selectie volgt het opstellen van de uitzendovereenkomst, een belangrijk onderdeel waarbij kennis van de geldende cao’s en wet-en regelgeving cruciaal is. BabZ uitzendbureau werkt hierin samen met een backoffice partij waar experts werkzaam zijn op het gebied van de wet- en regelgeving. Dat scheelt ons tijd en zorgen, en geeft ons meer ruimte om ons volledig te kunnen concentreren op onze dienstverlening.

De wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Wilt u meer over ons weten of stelt u het op prijs dat wij bij u langs komen voor een informatief gesprek? Belt u dan naar 070-2390105